EnglishSwedishNorwegian

Frequently Asked Questions - Ofte stilte spørsmål

For å hjelpe deg med å finne svaret på ditt spørsmål raskest mulig, ta en kikk på våre ofte stilte spørsmål.

Finner du ikke informasjonen du leter etter ta gjerne kontakt med oss på telefon, e-post eller post.


Produktspørsmål

Noughty er 97% naturlig, hva er de resterende 3%?

Produktene våre er 97% naturlig med mange herlige og naturlige ingredienser. De resterende 3% består av konserveringsstoffer, som hindrer at produktene blir dårlige etter åpning, emulgeringsmidler, som er nødvendige for å hindre ingrediensene fra å separere seg, og noen herlige dufter som gjør at håret ditt skal dufte vidunderlig.

Tester dere produktene på dyr?

Absolutt ikke! Noughty er aldri testet på dyr.

Er Noughty-produkter vegetar-/vegan-vennlige?

Ja! Vi elsker dyr, så vi forsøker å forsikre at dette er reflektert i produktene våre. Alle produktene er vegetariske og vegan-vennlige, som betyr at vi ikke bruker ingredienser som lanolin (utvunnet fra talgkjertlene til sauer) eller keratin (et protein utvunnet fra dyrehår, -fjær. -hover, -klør, -horn, etc.) som ofte forekommer i hårprodukter.

Jeg brukte et Noughty-produkt for første gang og nå føles ikke håret balsamert ut.

Noen ganger tar det litt tid for å bli vant med hvordan naturlige produkter er og føles. om du har brukt alternative merker som inneholder store mengder silikoner eller sulfater kan håret trenge litt tid for å "detox-e" (akkurat som en kveld ute med jentene). Rester kan dekke hårskaftet og det kan ta litt tid for å få renset håret helt og bli kvitt disse restene, og se resultater. Derfor anbefaler vi at du holder ut med Noughty i hvert fall i 8 hårvasker.

Hvorfor skummer ikke Noughty-produkter like mye som andre merkers produkter?

Sulfater (eller SLS) er ofte tilsatt produkter for å lake skum. Noughty er uten SLS og bruker alternative naturlig vaskemidler som er minst like effektive for å vaske håret ditt. Trikset er å bruke rikelig med vann og passe på at du oppbevarer produktet i romtemperatur. mange assosierer skummende egenskaper med rensing og at noe blir godt vasket, men disse tingene trenger ikke ha en sammenheng. Derfor trenger du ikke bekymre deg, Noughty vil fortsatt gi deg den herlige rene følelsen!

Kan dere fortelle meg mer om Noughtys "fri for"?

Vi bruker ikke silikoner, parabener, sulfater eller petrokjemikalier i Noughty-produkter. For oss handler det om valg - om å foretrekke å redusere vår giftige ladning og bruke så mange snille ingredienser som mulig. Istedenfor bruker vi alternative ingredienser med vidunderlige resultater som etterlater håret ditt for sunt og fornøyd hår.

Hvorfor velger Noughty å være fri for parabener?

Se på baksiden av de fleste hygieneprodukter, som f.eks. deodoranter, tannkrem, makeup og sjampo, og det er veldig sannsynlig at du finner parabener i listen. Det er fire hovedtyper parabener: butyl, propyl, ethyl og salisylsyre. De er inkludert i en del produkter fordi de er aggressive i sin ødeleggelse av det meste av bakterier i denne type toalettsaker. Det har forekommet at parabener kan irritere huden i hodebunner som er mer sensitive enn vanlig. Hos Noughty velger vi å ikke bruke noen parabener da vi ønsker at våre produkter skal være så skånsomme som mulig. Istedenfor inneholder alle våre produkter Sodium Hydroxymethylglycinate (prøv å si det etter et glass vin); et skånsomt og effektivt konserveringsmiddel som sikrer at sluttproduktet er av ypperste kvalitet for våre Noughty-fans.

Hvorfor velger Noughty å være fri for petrokjemikalier?

Ingredienser som petrolatum, flytende parafin og mineraloljer er tilsatt mange hårprodukter ettersom de fungerer på ønsket måte da de gjør håret mykt og glatt. Disse ingrediensene kan derimot legge seg tykt på hår og hud som kan føre til at rester bygger seg opp og at håret blir seende fett ut. Vi synes ikke disse er nødvendige i produktene våre ettersom vi kan oppnå samme resultat og teksturer med fint balanserte utvalgte naturlige vokser og oljer som vil hjelpe til og redusere produktoppsamlingen på håret ditt.

Hvorfor velger Noughty å være fri for sulfater (SLS)?

Sulfater, mer kjent som SLS, er de mest kjente surfaktanter brukt i toalettartikler for at de skal skumme og rense. De er ofte brukt av produsenter fordi de er billige og effektive. SLS kan derimot frata hud og hår de naturlige oljene som kan ha en uttørkende og til tider irriterende effekt på huden. Du finner ingen SLS i noen av Noughty-produktene våre - vi bruker heller et rense- og skummemiddel som er utvunnet fra kokosnøtt som er mye mykere og snillere mot huden din.

Hvorfor velger Noughty å være fri for silikoner?

Silikon er en ingrediens som legger seg rundt hårskaftet og beskytter det mot fuktighet. Det er blitt populært på grunn av sine "anti-frizz"-fordeler, derimot kan middels eller langvarig bruk føre til tørt hår ettersom barrieren hindrer balsamen å gjøre jobben sin. Dette vil føre til at produkter hoper seg opp og etterlater håret slapt og livløst. Bruk silikon sparsommelig (om du er nødt) og rens håret jevnlig, er et godt tips. Vi bruker ikke silikoner i produktene våre, vi fokuserer heller på å bruke de beste oljene vi vet skaper naturlig glans og gir jevnt glatt hår, uten produktoppbyggingen. Herlig.

Kommer palmeoljen deres fra en bærekraftig kilde?

Here hos Noughty bruker vi derivater fra palmeolje i produksjoner av noen av produktene våre, ettersom dette gir det beste resultatet for hår. Bærekraftighet er veldig viktig for oss, så derfor kjøper vi all palmeoljen og palmekjerneoljen fra medlemmer av det runde bord av bærekraftig palmeolje (RSPO).

Siden 2004, har RSPO transformert palmeoljeindustrien i samarbeid med den globale forsyningskjeden, for å få den inn på en bærekraftig vei.

Jag har känslig hud, kan jag använda era produkter?

Alla 

Jeg er gravid, er det trygt for meg å bruke Noughty-produkter?

Så spennende! Alle produktene våre er trygge for vordende mødre. Har du derimot noen bekymringer ønsker vi at du søker medisinske råd fra fastlege eller jordmor.

Er produktene deres glutenfrie?

Vi vet noen av dere har intoleranser. Dette er alle produktene vi har uten gluten:

  • Rise & Shine Everyday Shampoo
  • Rise & Shine Everyday Conditioner
  • Wave Hello Curl Defining Shampoo
  • Wave Hello curl Defining Conditioner
  • Detox Dynamo 2in1 Shampoo and Conditioner
Hvor lenge burde jeg beholde et produkt?

Om et produkt er uåpnet er levetiden opp til 3 år. Påse at produktet blir oppbevart tørt og unngå direkte sollys (ikke det at vi får så veldig mye her oppe likevel). Når produktet er åpnet og oppbevart rett må du forholde deg til "periode etter åpning"-symbolet på baksiden av flasken. Dette er et diagram av en åpen krukke med et nummer ved siden av. Dette refererer til antallet måneder produktet vil vare etter åpning ved ordentlig lukking og rett oppbevaring etter hver bruk.